Rim og regler på Madla 

AV WALTER PER CHRISTENSEN 

Vi har i lang tid etterlyst et rim, eller ei regle som blei «framført» av ungene på Madla for lang tid tilbake. Nå har vi fått tak i denne! Magnus Schei fant den nedskrevet i gamle papirer som han kom over, og som var avskre­vet fra Hafrsfjordposten. Her står at «Molaugungane» ofte siterte denne da de møttes i 1910 og 1920-årene. Regla er knyttet opp til mange av gårdbrukerne og lyder slik: 

Kast adle gamle kaffikjerringar på sjøen sa Bellesen te Bøen. 
Nei heller i Foren, sa Boren.

Det går ikkje an, sa han Jørpeland. 

Få di vekk i ein fei, sa han Schei. 

Nå blir eg forarga, sa Bjerga. 

Er du galen, sa Dahlen. 

Eg blir sinna, sa Hinna. 

Eg me, sa Karl Smed. 

For meg er det ett fett, sa Mortvedt. 

Eg sidde bag, sa Tormod Nag. 

Eg og, sa Selvåg. 

Nå får det vera nokk, sa Klokk.